طرز تهیه نان سنگک خانگی در فر ؛ بسیار ترد و خوشمزه

نان سنگک خانگی طعمی بسیار مطبوع داشته و ارزش تهیه در خانه را دارد. با داشتن کمی آرد و کمی سنگ ریزه به راحتی می‌توانید در منزل یک نان سنگک خوشمزه و ترد تهیه کنید.
طرز تهیه نان سنگک خانگی
دکتر زخم| سرویس آشپزی - یکی از خوشمزه‌ترین نان‌های سنتی ایران نان سنگک است که آن را در تنور و بر روی سنگ ریزه‌های داغ می‌پذند. نان سنگک از ترکیب آرد سبوس دار و آرد سفید تهیه می‌شود و همیشه طولی حدود ۶۰ سانتی متر دارد. اما ما در این مقاله می‌خواهیم طرز پانسمان لوهمن روشه تهیه نان سنگک خانگی در فر و در سایزی کوچک‌تر را به شما آموزش دهیم. نحوه پخت نان سنگک در منزل، مانند نان بربری خانگی طرز تهیه بسیار راحتی دارد، پس شما هم دست به کار شوید و یک نان تازه برای وعده صبحانه خود تهیه کنید.

طرز تهیه نان سنگک خانگی

مواد لازم (برای تهیه ۲ نان متوسط)
خمیر مایه ۱/۲ قاشق چای خوری
آرد ۲ پیمانه
آب ولرم ۲ پیمانه
نمک پیچش بیضه به میزان لازم
کنجد به میزان لازم
کره جامد به میزان لازم

زمان لازم برای تهیه نان سنگک خانگی ۴۵ دقیقه

دستور تهیه نان سنگک در فر

  • ابتدا باید خمیر ترش را تهیه کنید. برای تهیه خمیر ترش یک سوم مقدار آرد را با خمیر مایه در یک کاسه بزرگ مخلوط کنید.
  • سپس یک پیمانه آب ولرم را آرام آرام در کاسه بریزید و آن را خوب مخلوط کنید؛ درب کاسه بپوشانید و آن را برای مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید.
  • پس از ۲۴ ساعت خمیرترش آماده است؛ اکنون باید به سراغ تهیه خمیر نان بروید.
  • آرد باقی قیمت ورق سیلیکونی برای زخم مانده را با کمی نمک مخلوط کنید، یک پیمانه آب ولرم به آن بیفزایید و آن را خوب هم بزنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
  • اکنون خمیر ترش را با خمیر نان سنگک مخلوط کنید و آن‌ها را خوب ورز دهید تا با هم ترکیب شوند. (توجه کنید که خمیر نان سنگک باید کمی شل و خیس باشد)
  • خمیر ترکیب شده را به مدت ۲ ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند.
  • سنگ ریزه‌ها را کف سینی فر پخش کنید و سینی را داخل فر با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بگذارید تا داغ شوند.
  • یک کاسه آب کنار دست خود داشته باشید، کمی آب روی یک سطح صاف بپاشید و دست خود را نیز کمی خیس کنید.
  • مقداری از خمیر را بردارید و آن را روی سطح پهن کنید.
  • روی سنگ ریزه‌ها را با کره چرب کنید و خمیر پهن و نازک شده را روی سنگ‌ها پهن کنید.
  • سینی را درون فر بگذارید تا روی نان طلایی گاز عسل شود؛ سپس سینی را خارج کنید و نان را برگردانید، کمی کنجد روی آن بپاشید و آن را در فر بگذارید تا طرف دیگر نان هم طلایی شود.
  • اکنون نان سنگک شما آماده شده است. اگر نان به سنگ‌ها چسبیده باشد باید کمی صبر کنید تا نان خنک شود و سنگ‌ها جدا شوند.
  • نان سنگک خانگی و تازه آماده سرو است.

نوش جان ...

طرز تهیه نان سنگک خانگی


سخن آخر

طرز تهیه نان سنگک خانگی را مطالعه کردید. خوب است بدانید که نان سنگک به دلیل داشتن فیبر و سبوس در هضم بهتر غذا و بهبود یبوست بسیار تاثیر می‌گذارد. پس بهتر است در وعده‌های غذایی خود نان سنگک را جایگزین دیگر نان‌ها کنید. شما چه تجربه‌ای از تهیه و پخت نان‌های خانگی دارید؟ لطفا نظرات و تجربیات اسپری اپسایت خود را با ما و دیگر مخاطبان دکتر زخمدر میان بگذارید. همچنین اگر به تهیه نان‌های خانگی علاقه دارید، می‌توانید طرز تهیه نان خانگی ساده؛ از لواش و بربری تا نان تافتون را نیز در دکتر زخممطالعه کنید.