به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در نشست کمیته علمی کشوری سیاستگذاری بیماری کووید۱۹ با تشکر از اعضای هیئت علمی پزشکی کشور برای محلول پرونتوسان چیست فعالیت شبانه روزی در این کمیته، گفت: ممنونم که شما عزیزان هم عضو اتاق فکر مقابله با کرونا بودید و هم سربازی برای مقابله با بیماری در خط مقدم فعالیت کردید.
وی افزود: من از روزهای اول به همکارانم گفتم که این بیماری یک شتر گاو پلنگ است که هم میتواند شاخ بزند، هم گاز بگیرد و هم لگد بزند. برای مقابله با بیماری لازم است آگاهی کاملی نسبت به بیماری داشته باشیم. باید از مناظر مختلف به بیماری نگاه کنیم و به شکل بین رشتهای به این بیماری بنگریم.
وی با بیان اینکه هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ که جان خود را از دست میدهد، تابلوی اسپری پرونتوسان خاص خود را دارد، ادامه داد: کووید۱۹ یک بیماری مولتی ارگان است و موارد ابتلا شکلهای مختلفی از عوارض بیماری را تجربه میکنند. مثلا خانم پرستاری چند روز قبل در بندرعباس جان خود را از دست داد در حالی که علامتی به جز خستگی نداشت و تست کرونای او مثبت شد.
شناسایی کاملتر تغییرات کرونا ویروس در ایران از طریق جداسازی ژنوم مبتلایان
مسئول آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونای پژوهشگاه رویان با بیان اینکه در سال ۱۹۶۶ ویروس کرونا برای اولین بار شناسایی شد، اما علائم جدی نداشت، گفت: کرونا ویروس انسانی در طول زمان جهشهایی شرکت وارد کننده بی بران داشته است و برای شناسایی تغییرات آن نیازمند توالی کاملتر ژنوم این ویروس از مبتلایان هستیم.
به گزارش ایسنا دکتر مهدی توتونچی، دانشیار گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان در کارگاه مجازی شبکه آزمایشگاهی بنیاد علم و فناوری مصطفی، با تشریح تاریخچه کروناویروسهای انسانی (h-Cov-۱۹) اظهار کرد: در سال ۱۹۶۶ این ویروس برای اولین بار شناسایی شد، اما علائم جدی نداشت؛ ولی در سال ۲۰۰۲ ویروس SARS-COV (ویروس مولد سندرم حاد تنفسی یا بیماری سارس) و در سال ۲۰۱۲ ویروس MERS-COV (مِرس) پدیدار شدند.
وی با اشاره به خصوصیات ژنومی SARS-COV-۲ (ویروس مولد بیماری کووید اسپری برای زخم – ۱۹) خاطر نشان کرد: شباهت توالی ژنوم این ویروس با ویروسSARS-COV حدود ۷۹ درصد و با ویروس MERS-COV حدود ۵۰ درصد است.
توتونچی با تاکید بر اینکه کرونا ویروس انسانی در طول زمان جهشهایی داشته است، خاطر نشان کرد: ما توالیهای ویروس SARS-COV جدا شده از مبتلایان موجود در کشور را با هدف بررسی شیوع پیشرونده، طراحی تستهای تشخیصی خاصتر و جستجو برای یافتن روندهای درمانی به دست آوردهایم.
دانشیار گروه ژنتیک پژوهشگاه رویان با تأکید بر اهمیت توالییابی ژنتیکی در "تشخیص و درمان" ویروس کرونا گفت: ۲۰ توالی کامل ژنوم ویروس SARS-COV-۲ جداشده از بیماران کشور مشکل عروقی جمعآوری شده است.
توتونچی همچنین در ادامه سخنان خود گفت: در جهشهای ویروس، تغییراتی در اسید آمینه رخ داده است. جهشهای نوکلئوتیدی و پروتئین به منظور ردیابی تغییرات توالی ویروس SARS-COV-۲ در ایران، مورد بررسی مفصل و دقیق قرار گرفت.
توتونچی تاکید کرد: برای دستیابی به تغییرات خاصتر این ویروس در کشور، به توالی کاملتر ژنوم SARS-COV۲ جدا شده از مبتلایان ایرانی نیاز است.
منبع