آخرین وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
استاندار

خوزستان درباره علت افزایش تعداد بیماران مبتلا به کرونا در خوزستان گفت:این افزایش دو تا دلیل دارد، دلیل اصلی و اول این است که بیماریابی ما قوی‌تر و به نسبت گذشته بهتر  شده‌ است. به گونه‌‌ای که الان از تعداد کل ۱۰ هزار تستی که روزانه در کشور در هر شبانه‌روز گرفته می‌شود، حدود ۱۱۰۰ تست آن در خوزستان انجام می‌شود. به همین دلیل این طبیعی است که ما تعداد بیماران بیشتری را تشخیص دهیم که البته تعداد زیادی نیاز به بستری ندارند و سرپایی هستند و از آنها می‌خواهیم در خانه قرنطینه شوند. در عین حال البته موارد بستری ما هم افزایش پیدا کرده است اما نه به همان اندازه شیب بیماریابی ما، بلکه با شیب کندتری که این بستری بیشتر می‌تواند ناشی از این باشد که فاصله‌گذاری اجتماعی را مردم کمتر رعایت کردند. در حقیقت دلیل اصلی اول بیماریابی قوی‌تر  و بیشتر ماست و دلیل دوم رعایت‌نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی است که باعث شده تعداد بیماران ما افزایش پیدا کند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نیاز است با توجه به رفع محدودیت‌ها خطر ابتلا به کرونا را جدی بگیریم و محافظت‌های فردی را رعایت کنیم زیرا همچون گذشته میزان شیوع و مرگ و میر آن وجود دارد.

عباس متولیان روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: مردم ما آگاهی خوبی نسبت به بیماری کرونا دارند و اقدامات پیشگیرانه را انجام می دهند اما شدت خطر ابتلا به آن را کمتر از واقعیت احساس می کنند که این موضوع بسیار نگران کننده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر محدودیت اجتماعی در حال کاهش است و مردم نیز اقدامات پیشگیرانه را با جدیت قبل دنبال نمی کنند. زیرا شدت درک خطر پایین است و زمانی که به عنوان مثال تردد بین استان ها آزاد و مراکز عمومی بازگشایی می شود، مردم تصور می کنند که می توانند اقدامات پیشگیرانه (استفاده از ماسک پزشکی کودکان و دستکش، شستن دست ها و رعایت فاصله اجتماعی) را انجام ندهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: مردم در جامعه با اقدامات پیشگیرانه بیماری کرونا با سهل انگاری رفتار می کنند که بسیار خطرناک است.

متولیان با بیان اینکه ویروس کرونا مدت ها است که در کشور وجود داشته و قابل انتقال است، اظهار داشت: خطر ابتلا به آن برای همه وجود دارد و شدت بیماری زیاد و کشندگی آن ۱۰ برابر آنفلوآنزا است. اما مردم تصور می کنند خطر آن به اندازه آنفلوآنزا و حتی کمتر است.

ویروس کرونا ضعیف نشده‌است

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی ایران در پاسخ به اینکه آیا ویروس کرونا ضعیف شده و بیماران وضعیت مطلوب تری دارند، عنوان کرد: میزان خطرناک بودن و شدت ویروس تغییری نکرده است؛ بلکه عملکرد و تجربه پزشکان و کادر درمانی بهتر شده است.

آخرین وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وی ادامه داد: در اوایل ورود ویروس کرونا به کشور کادر درمانی شناخت بسیار کمی از اقدامات موثر بر بیماری داشته و ترس زیادی نیز از مواجه با بیماران داشتند بنابراین احتمال داشت به دلیل نبود شناخت کافی از بیماری،  خدمات درمانی مناسب را ارائه ندهند.

متولیان تصریح کرد: با گذشت زمان ترس کادر درمانی کاهش پیدا کرد و در مقابل آن دستورالعمل های استاندارد و تجربه بالینی کادر درمانی نیز افزایش یافت. در حال حاضر عملکرد بهتر شده اما شدت بیماری و ویروس تغییری نکرده است.

استاندار خوزستان در مطرح کرد :۹ شهر خوزستان در وضعیت قرمز

روز گذشته سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرد از لحاظ تعداد موارد بستری بیماران کووید ۱۹، تهران و خوزستان صدرنشین هستند. خوزستانی که میانگین دمای هوای روزانه این وقت از سال در بیشتر شهرهایش بالای ۳۵ درجه است اما کرونا آنجا هم مشغول جولان است. بر همین اساس مدیران استان برای ۹ شهر خوزستان که در وضعیت قرمز هستند تصمیماتی قیمت پماد زخم بستر از جمله تعطیلی کامل ادارات و کسب‌وکارها گرفته‌اند. در همین رابطه و برای پیگیری آخرین وضعیت کرونا در خوزستان با غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان، گفت‌وگویی کرده‌ایم که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

  آخرین وضعیت استان خوزستان به لحاظ کرونا چگونه است و در چه شرایطی هستید؟

شرایط استان، تحت کنترل است، فعلا مسئله خاصی نداریم، مرگ‌ومیر ما کنترل شده است، در کنترل مسئولان دانشگاه علوم پزشکی است و اوضاع از دستشان خارج نشده، یعنی به نحوی است که بیماران ما اگر چه بیشتر شده‌اند اما این به معنای بدترشدن وضعیت نیست لزوما.

 دلایل این افزایش تعداد بیماران چه چیزی بوده؟

این افزایش دو تا دلیل دارد، دلیل اصلی و اول این است که بیماریابی ما قوی‌تر و به نسبت گذشته بهتر  شده‌ است. به گونه‌‌ای که الان از تعداد کل ۱۰ هزار تستی که روزانه در کشور در هر شبانه‌روز گرفته می‌شود، حدود ۱۱۰۰ تست آن در خوزستان انجام می‌شود. به همین دلیل این طبیعی است که ما تعداد بیماران بیشتری را تشخیص دهیم که البته تعداد زیادی نیاز به بستری ندارند و سرپایی هستند و از آنها می‌خواهیم در خانه قرنطینه شوند. در عین حال البته موارد بستری ما هم افزایش پیدا کرده است اما نه به همان اندازه شیب بیماریابی ما، بلکه با شیب کندتری که این بستری بیشتر می‌تواند ناشی از این باشد که فاصله‌گذاری اجتماعی را مردم کمتر رعایت کردند. در حقیقت دلیل اصلی اول بیماریابی قوی‌تر  و بیشتر ماست و دلیل دوم رعایت‌نکردن فاصله‌گذاری اجتماعی است که باعث شده تعداد بیماران ما افزایش پیدا کند.

 در این شرایط چه تصمیماتی را اتخاذ کرده‌اید؟

از این بابت، ما باید اقدامات مداخله‌‌ای بیشتر و جدی‌تر را انجام دهیم که تصمیم گرفتیم در شهرهایی که قرمز تلقی می‌شوند باید بیشتر مداخله کنیم، البته طبق پروتکل‌های وزارت بهداشت و دستورالعمل کمیته همه‌گیری وزارتخانه، تا یکشنبه‌شب فقط شهرستان کارون ما قرمز تلقی می‌شد. اما کمیته علمی دانشگاه علوم پزشکی و کمیته اپیدمیولوژی استان این پروتکل را تا انواع پانسمان نقره حدودی سهل‌گیرانه می‌دانستند و تأکید شد پروتکل باید سخت‌گیرانه‌تر باشد و به همین دلیل قواعد را سخت‌گیرانه‌تر کردند و یک پروتکل جدید تصویب شد که طبق آن وضعیت ۹ شهر ما قرمز اعلام شد.

آخرین وضعیت کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 مشخصا کدام شهرهای استان هستند؟

اهواز، کارون، حمیدیه، باوی، هویزه، هندیجان، شوشتر، مسجدسلیمان و دزفول قرمز هستند، البته باید دوباره تأکید کنم طبق پروتکلی که خودمان تصویب کردیم و سخت‌گیرانه‌تر و محتاطانه‌تر است قرمزبودن وضعیت این ۹ شهر اعلام شد.

 در این شهرها چه تصمیمات و مداخلاتی اجرائی و انجام شده است؟

در این شهرها مداخله کردیم و با محدودسازی، برگشت به عقبی کردیم، چون مراقبت‌های قبلی‌مان سفت و سخت‌تر بود و به همین دلیل هم استان و جامعه به صورت کلی آلوده نشده بود. 

با این تصمیمات در واقع حساسیت‌های ما بالاتر رفته است. الان خوشبختانه در استان از لحاظ تعداد تخت‌های ویژه و آی‌سی‌یو مشکلی نداریم و مراقبت‌ها دارد انجام می‌شود. این مداخلات و تعطیلی‌ها را هم اعمال کردیم که به عزیزان تأکید کنیم مردم باید بیشتر رعایت کنند تا این مرحله را پشت سر بگذاریم. در همه نقاط این شهرها ما ادارات را تعطیل کردیم، مغازه‌ها و بازار را تعطیل کردیم، تردد بین‌شهری را در مواردی سخت کردیم و مدارس هم کمافی‌السابق تعطیل است که فعلا تا پایان هفته این روند برقرار است و درباره هفته آینده به زودی تصمیم‌گیری خواهد شد.

 به لحاظ آمارها کلا وضعیت تعداد بیماران و افراد فوت‌شده در خوزستان  چگونه است؟

تا یکشنبه‌شب، به ازای هر صد هزار نفر ۱۲۴ نفر در کشور بیمار ثبت شده بود که این رقم در خوزستان به ازای هر صد هزار نفر تعداد بیماران ۷۸ نفر بوده است، یعنی آمار ما از میانگین کشوری پایین‌تر بوده است. همچنین میزان میرایی در کشور، به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر ۷.۸ نفر بوده خرید قطره فروزومال که این آمار هم در خوزستان ۵.۳ نفر بوده است. به صورت کلی کشندگی این بیماری هم در خوزستان به ۶.۲ درصد رسیده است.

 به لحاظ پیک بیماری الان خوزستان به نظرتان در چه شرایطی است، یعنی الان پیک را رد کرده یا در شرایط پیک است یا ممکن است بعد از این باشد؟

فکر می‌کنم همین الان خوزستان در شرایط پیک بیماری باشد.

  این پیک از چه زمانی شکل گرفت و کی شیبش افزایشی شد؟

این شیب افزایشی بوده است. از ابتدا بالاخره افزایشی بوده است اما زمانی که فاصله‌گذاری اجتماعی را شروع کردیم این شیب را خیلی کند کردیم اما بعد از گذشت زمانی هم فاصله‌گذاری اجتماعی کم و هم بیماریابی ما قوی‌تر شد.

 درباره این ساختار و شیوه بیمار‌یابی بگویید. این ساختار در استان خوزستان به چه شکل است؟

تعداد آزمایشگاه‌های ما از یک مورد به ۶ آزمایشگاه افزایش پیدا کرده که به زودی ششمی هم فعال خواهد شد. ما سعی کردیم پیداکردن بیمار را افزایش دهیم و هر بیماری به ما مراجعه کرد، تمام اعضای خانوده، دوستان، همکاران و تمام کسانی را که با این فرد تماس داشتند، مورد ارزیابی قرار دادیم و تست گرفتیم. این باعث می‌شود اگر فردی از این گروه مبتلا شده باشد پیش از بروز علائم و قبل از انتقال ویروس شناسایی و قرنطینه شود. آن فرد ۱۴ روز قرنطینه می‌شود.

 آیا ارتباطی بین افراد بیمار و آن عارضه‌ای که چندسالی است در اوایل مهر در خوزستان رخ می‌دهد، پیدا شده است؟ مثلا ممکن است آن عارضه سیستم ایمنی را کاهش داده باشد؟

 نه. آن بحث باران‌های اسیدی است که بعد از هرس‌کردن درختان مشکلی ایجاد نشده و مدیریتش مسئله‌ای ندارد.

 با توجه به شرایط کنونی استان خوزستان و اقداماتی که درحال انجام است، پیش‌بینی برای آینده خوزستان چیست؟ فکر می‌کنید در روزهای آینده شاهد چه روندی در استان خواهیم بود؟

در بیماری‌های عفونی مسری آن هم بیماری‌ای مانند کووید ۱۹ که نادانسته‌های ما درباره آن بیشتر از دانسته‌هاست، اظهار نظر سخت است و در بیماری پماد مدیکال هانی عفونی مسری نمی‌شود پیش‌بینی کرد؛ مانند بازی فوتبال که ۹۰ دقیقه بازی را کنترل می‌کنی ولی ممکن است در آخرین دقیقه یک تیم گل بخورد. ما الان داریم پیش می‌رویم و اوضاع در شهرهای مختلف هم تحت کنترل است و هیچ مشکل خاصی از لحاظ مراقب، پرستاری و... وجود ندارد و تیم‌های پزشکی هم به‌خوبی در حال کنترل شرایط هستند. امیدواریم هرچه سریع‌تر این پیک را پشت سر بگذاریم.



منبع