۶ راهکار ساده برای داشتن سبک زندگی سالم در سالمندی
مشکلات قلبی عروقی، فشار خون و کلسترول بالا،

پوکی استخوان و دیابت از شایع‌‌ترین بیماری‌‌های دوران سالمندی هستند؛ در این مطلب به برخی از توصیه‌‌های تغذیه‌‌ای برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان خواهیم پرداخت.

به گزارش : اگرچه تغییرات مربوط به دوره سالمندی در بدن ممکن است قبل از ۶۰ سالگی شروع شود اما دوران سالمندی به سنین بالای ۶۰ سال اطلاق می‌‌‌شود.

در دوران سالمندی میزان سوخت‌و‌ساز بدن رو به کاهش می‌‌گذارد و نیاز به برخی ریزمغذی‌‌ها کاهش و نیاز به برخی دیگر پیکو اسمیت اند نفیو افزایش می‌‌یابد.

مشکلات قلبی عروقی، فشار خون و کلسترول بالا، پوکی استخوان و دیابت از شایع‌‌ترین بیماری‌‌های دوران سالمندی هستند که با رعایت تغذیه مناسب می‌‌توان از این بیماری‌‌ها جلوگیری کرد.

در این مطلب به برخی از توصیه‌‌های تغذیه‌‌ای برای بهبود کیفیت زندگی سالمندان خواهیم پرداخت.

سدیم را محدود کنید

بالا بودن سدیم خون باعث افزایش فشار خون شده و در نتیجه فرد را در معرض ابتلا به بیماری‌‌های قلبی عروقی قرار می‌‌دهد همچنین دریافت بیش از حد سدیم با خطر ابتلا به پوکی استخوان همراه است؛ مصرف بیش از ۳ گرم نمک در روز می‌‌تواند باعث افزایش فشار پانسمان نقره برای سوختگی خون شود همچنین مصرف مواد غذایی مانند رب گوجه فرنگی، ماهی دودی، پنیرهای محلی و شور، ادویه‌‌های نمک‌دار و زیتون شور یا پرورده می‌‌تواند باعث افزایش خطر بروز فشار خون بالا شود.

در صورت ابتلای سالمندان به بیماری فشار خون، این افراد باید برای دریافت رژیم متناسب با بیماری‌‌شان، به متخصص تغذیه مراجعه کنند.

لزوم پرهیز از مصرف مواد غذایی کنسروی یا فرآوری شده

بسیاری از سالمندان به دلیل بالا رفتن سن، کم تحرکی و برخی شرایط دیگر ممکن است حوصله و انگیزه‌‌ای برای پختن غذا نداشته باشند و بنابراین به مصرف مواد غذایی کنسروی یا فرآوری شده مانند گوشت و حبوبات کنسروی پانسمان suprasorb یا سوسیس و کالباس روی بیاورند؛ مصرف مکرر این موادغذایی خطر ابتلا به فشار خون و برخی سرطان‌‌ها را افزایش می‌‌دهد؛ دریافت کافی میوه و سبزی، پیاده‌روی و داشتن فعالیت بدنی منظم و روازنه می‌‌تواند به کاهش افسردگی و بی‌‌حوصلگی در سالمندان کمک کند.

از غذاهای نرم استفاده کنید

در سالمندانی که جویدن غذا برای آن‌‌ها مشکل است، مصرف غذاهای نرم مثل انواع پوره، آبمیوه، گوشت‌های نرم، سوپ‌‌ها و آش‌‌هایی که حبوبات زیاد ندارند، توصیه می‌‌شود.

حجم کمتر، وعده‌‌های بیشتر

سالمندانی که دچار اضافه وزن یا چاقی هستند باید در روز ۵ وعده مواد غذایی مصرف کنند؛ تقسیم‌‌ کردن حجم غذا نمایندگی شرکت لوهمن روشه در تعداد وعده‌‌های بیشتر هم باعث افزایش حس سیری در طول روز می‌‌شود و هم از وزن‌‌گیری و ابتلا به بیماری‌‌های مزمن جلوگیری می‌‌کند؛ در سالمندانی که وزن پایین و اشتهای کم دارند نیز دریافت ۵ تا ۶ وعده غذا در طول روز با فواصل منظم توصیه می‌‌شود.

جایگزین‌هایی برای گوشت قرمز

افزایش دریافت گوشت قرمز خطر ابتلا به برخی انواع سرطان‌‌ها مانند سرطان سینه و کلورکتال (سرطان روده) یا بیماریهای قلبی ـ عرقی را در سالمندان افزایش می‌‌دهد؛ محدود کردن مصرف گوشت قرمز به حداکثر ۳ بار در هفته و مصرف شیر کم‌‌چرب به جای گوشت قرمز می‌‌تواند تا حد زیادی سلامت را در دوران سالمندی تضمین کند.

خطر اعصاب ابتلا به دیابت را جدی بگیرید

مصرف نان سفید، نان­‌های فانتزی و لواش باعث افزایش قند خون شده و فرد را در معرض ابتلا به دیابت قرار می­دهد؛ استفاده از نان­‌های سبوس‌دار و نان جو، مصرف حداقل ۳ واحد میوه و ۴ واحد سبزی در روز و پرهیز از مصرف شیرینی، کیک، بیسکوئیت، شکلات، قهوه و کاپوچینو می­‌تواند به پیشگیری از دیابت کمک کند.

منبع: تسنیم



منبع