![سلامت و اصول تغذیهای روغنهای حیوانی سلامت و اصول تغذیهای روغنهای حیوانی](http://behdasht.news/images/news/91324/thumbs/91324.jpg)
به گزارش : به فرموده پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم، سن انسان که به پنجاه سال رسید سزاوار نیست که شب را روز کند و شکمش از روغن گاو خالی باشد. امام صادق (ع) نیز فرمودند: به همان اندازه که روغن حیوانی مصرف میشود. به همان اندازه چربی از بدن شما دفع میشود.
لازم به ذکر است جایگزین روغن زرد حیوانی روغن زیتون، کره حیوانی اصلی، روغن دنبه، روغن کنجد و روغن هسته انگور است. ذکر این مطلب به جاست که روغنهای گوسفندی به علت دیر هضم بودن و سنگینی باید کمتر مصرف شوند اما روغنهای گاوی مشکلی ندارند. اما اگر احیانا دچار مشکلات خونی مانند قند خون، فشار خون، چربی خون و این قبیل بیماریها هستید مصرف روغن و کره گاوی را به مقدار مری انسان کم به شما توصیه میکنیم.
باورهای غلط درباره روغنهای حیوانی
طی سالیان متمادی و با رواج روغنهای نباتی این باور غلط رایج شد که چربیهای اشباع شده همانند روغنهای حیوانی برای سلامت قلب بسیار مضر هستند، اما طبق آزمایشات متعدد متخصصان داخلی و خارجی این نظریه به طور کامل رد و نفی شد. سروش نیکنامیان، متخصص بیوشیمی در این باره این طور بیان میکند که : همانطور که میدانید، چربیهای اشباع مانند کره، روغن و چربی حیوانی و روغن نارگیل در دمای اتاق به حالت نیمه جامد هستند، طبق باورهای غلط تغذیه جدید، این چربیها دلیل اصلی ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، چاقی، دیابت، عدم کارکرد صحیح دیواره سلولی و حتی سیستم عصبی مانند بیماریام اس هستند؛ جالب اینجاست که بسیاری از آزمایشها و تحقیقات علمی نشان میدهد که این روغنهای گیاهی هستند که برای بدن ضرر دارند زیرا حاوی رادیکالهای آزاد خطرناک هستند که هنگام تهیه آنها به وجود میآیند و همچنین حاوی اسیدهای چرب ترانس هستند که دقیقاً این سموم سبب ابتلا به بیماریهای نامبرده میشوند.
برخلاف تصور عموم، انسان نیاز به چربیهای اشباع دارد، زیرا موجودی خونگرم است و دیواره سلولها در دمای بدن، نیاز به سختی لازم برای عملکرد مناسب دارند که تنها از طریق مصرف چربیهای اشباع حاصل میشود، وقتی از روغن گیاهی مایع و مارگارین در رژیم غذایی استفاده میکنیم در ساختار غشای سلولی اختلال ایجاد شده و دیواره سلولها سست میشوند پماد آلفا برای جوش صورت و با مصرف چربی ترانس، دیواره سلولی بسیار سخت میشود.
خوب است بدانید که چربیهای اشباع موجب گرفتگی عروق و بیماری قلبی نمیشوند و برعکس غذای قلب سالم هستند زیرا میزان (Lpa)، که نشانگر صحیح ابتلا به بیماریهای قلبی است، را کاهش میدهند، چربیهای اشباع نقش بسیار مهمی در بیوشیمی بدن دارند. سیستم ایمنی را استحکام بخشیده و در ارتباط بین سلولی نقش اساسی ایفا میکنند. بدین معنی که ما را در برابر ابتلا به انواع سرطان ایمن کرده و به عملکرد مناسب گیرندههای دیواره سلولی کمک و از ابتلا به بیماری دیابت جلوگیری میکنند. ریهها بدون چربیهای اشباع قادر به عملکرد مناسب نیستند، به همین دلیل نوزادان باید از شیر مادر و چربی شیر تغدیه شوند تا مبتلا به آسم نشوند. چربیهای اشباع به عملکرد صحیح کلیه و تولید هورمونهای بدن کمک میکنند و میزان التهاب در بدن را کاهش میدهند. این چربیها حاوی مقدار زیاد ویتامینهای محلول در چربی مانند A , D , K هستند که بدن به مقدار لازم نیاز به این ویتامینها با منشأ حیوانی دارد.
همچنین دکتر محمد دریایی، متخصص علوم بیولوژیک در کتاب «فستفودها و نوشابههای ناگوار» میگوید: «تحقیقات اخیر غربیها نشان میدهد که مصرف روغنهای گیاهی مانند کلزا نیز موجب گرفتگی و انسداد عروق قلبی میشود و بالعکس مصرف روغنهای حیوانی مانند روغن گاو و نیز زیتون و کنجد مفید است و برای قلب هیچگونه زیانی ندارد» او در بخش دیگر این کتاب مینویسد: پماد زخم بستر پروفسور لمبکه و دکتر فرام آلمانی معتقدند چون روغنهای حیوانی از اجزای حلقوی ترکیب یافتهاند به سهولت در روده جذب و حل میشوند و روغنهای نباتی فاقد چنین خاصیتی هستند و به علت اینکه دارای مقدار زیادی اسیدلینولوئیک هستند برای سلامت مضرند. دو دانشمند مذکور همچنین اعلام کردهاند تصور اینکه روغنهای حیوانی موجب افزایش کلسترول در خون میشوند از نظر علمی بیاساس است.
دکتر اکبری متخصص آسیبشناسی در کتاب مثلث سلامت تحت عنوان «روغنهای حیوانی، بنزین سلولهای قلبی» مینویسد: «درمورد سلولهای عضله قلب بهترین بنزین سلولی روغنهای حیوانی هستند، زیرا سلولهای قلبی از اسیدهای چرب آزاد تغذیه میکنند که بهترین آنها در چربیهای طبیعی حیوانی یافت میشود، بنابراین کسانی که اصلا از روغنهای حیوانی استفاده نمیکنند دچار یک بیماری قلبی بهنام کاردیومیوپاتی میشوند که بر اثر کمبود انرژی سلولی به وجود میآید.
باورهای اشتباه درباره کلسترول
مغز انسان حاوی مقدار زیادی چربی اشباع و کلسترول است و مصرف چربیهای غیراشباع مانند روغن مایع و مارگارین عملکرد سیستم عصبی را به مرور زمان مختل میکند. بشر همواره از دوران پارینه سنگی هزاران سال از چربیهای حیوانی، روغنهای استوایی، شیر پرچرب و فرآوردههای حیوانی استفاده میکرده و بیماریهای استحالهای با ورود روغنهای کارخانهای مایع گیاهی و مارگارین در جهان شیوع پیدا کردند.
آقای خرید قطره آهن فروزومال دکتر یوفه راونسکو محقق علوم شیمی که به جرات میتوان گفت ارزشمندترین کتاب جهان را در رسوایی تحقیقات کلسترول نوشته است به نکات جالبی اشاره میکند: بدنتان بیش از سه تا چهار برابر کلسترولی که از غذا میخورید، خودش تولید میکند! هنگامی که کلسترول زیادی میخورید، کلسترول تولیدی در بدنتان کاهش مییابد و بالعکس! بیماران قلبی و عروقی بیش از افراد سالم، کلسترول و چربیهای حیوانی مصرف نکردهاند!
اتفاقا بیماران سکته مغزی،کمتر از دیگران چربی حیوانی مصرف میکنند! درصد ضایعات قلبی و عروقی در افراد با کلسترول کم با افراد با کلسترول بالا تفاوتی ندارد! کلسترول بالا برای زنان و سالخوردگان زیانی ندارد! اغلب داروهای ضدکلسترول برای سلامت مضر است و ممکن است عمر را کوتاه کند!
وی در ادامه اضافه کرده است: یکی از علل این تبلیغات حذف روغنهای سالم از سفره مردم جهان بود که خود دو علت دارد؛ اول اینکه روغنهای حیوانی سالم بسیار ساده و بومی و در دسترس مردم بودند و زمینه سود سرشاری را برای کارخانهها نداشتند! دوم مصرف روغنهای حیوانی سالم از بسیاری از بیماریها پیشگیری میکردند که این مانع بزرگی برای شرکتهای بزرگ داروسازی جهان است! اما در ادامه دکتر ساداتی علوم تغذیه در کتاب «کلسترول و چربی دوست است یا دشمن؟!» نوشته است: «یادآوری میکنم که تایید و تاکید مصرف چربیهای حیوانی مثل روغنهای گاوی و گوسفندی، به هیچ عنوان به معنی مصرف زیاده از حد سوختگی با آب جوش و بیجای این موارد نیست، بلکه ما قصد داریم زمین بازی را عوض کنیم.» همچنین دکتر رضا منتظر درمورد روغنهای حیوانی نوشته است: «تحقیقات اخیر مجددا نادرستی فرضیات گذشته را اثبات کرده و نشان داده که روغن حیوانی کلسترول مفید بدن را افزایش و برعکس باعث سوزاندن کلسترول مضر آن میشود»
منبع