تست تاثیر والدین بر شخصیت؛ آیا شخصیت ارثی است یا اکتسابی؟
تست تاثیر والدین بر شخصیت فرزندانشان، دانش شما را در پاسخ به این سوال که شخصیت شما ارثی است یا آن را کسب کردهاید میسنجد. پاسخ به این تست و خواندن توضیحات آن درستی باور شما در مورد ارثی بودن یا اکتسابی بودن شخصیتتان را به چالش میکشد.
دکتر زخم| سرویس روانشناسی - در زمینههایی از قبیل رفتارهای اجتماعی، ابراز وجود و خوشبینی چگونه خودتان را با پدر و مادرتان مقایسه میکنید؟ اگر خودتان را خیلی شبیه آنها بدانید، ممکن است بگویید که شخصیت آنها به شما ارث رسیده است. اما سوای عوامل وراثتی تجربه خود شما روی شخصیت شما تاثیر گذاشته است. قرنهاست که در برابر سوالی قرار گرفتهایم؛ اینکه طبیعت و تربیت، کدام یک روی رشد و اعتلای انسان تاثیر بیشتری میگذارد؟
طبیعت یا تربیت؟
این لوهمن روشه سوال به خصوص با چاپ کتاب داروین در سال ۱۸۵۹ به اوج خود رسید. او معتقد بود که عوامل ارثی نقش تعیینکنندهای روی شخصیت و منش انسان دارد. معتقد بود که انسانها خصوصیات وراثتی خود را به فرزندانشان منتقل میسازند.
سالها بعد واتسون رفتارگرا در دانشگاه جانز هاپکینز اعلام کرد که شخصیت و منش انسان بیش از آنکه ارثی باشد اکتسابی است. او مدعی شد اگر چند نوزاد سالم با زمینههای خانوادگی متفاوت به او بدهند، او میتواند قول بدهد که از همه آنها دکتر، حقوقدان، گدا و یا دزد بسازد.
اطلاعات ما درباره ژنها نسبت به سالهای قبل بسیار وسیعتر شده است. در حال حاضر میتوانیم با مطالعه دوقلوهای تک تخمکیای که در خانواده یا کشورهای متفاوت بزرگ شدهاند به تشابهات شخصیتی آنها در بزرگسالی پی ببریم. در ضمن مطالعات تطبیقی روی یتیمها و خانوادههای پذیرنده فرزند اطلاعات فراوانی در این مورد داده است که برخی از نتایج آن را در پرسشنامه زیر میبینید.
بیشتر بخوانید: 7 نکته مهم در تربیت کودک، برای والدین باهوش
![طبیعت یا تربیت؟ آیا شخصیت انسان اکتسابی است یا انتسابی؟ طبیعت یا تربیت؟ آیا شخصیت انسان اکتسابی است یا انتسابی؟](https://setare.com/files/fa/news/1397/7/29/194488_348.jpg)
تست تاثیر والدین بر شخصیت
فکر میکنید پانسمان phmb تا چه اندازه از پدر و مادر خود ارث بردهاید؟ با تکمیل پرسشنامه زیر به این موضوع پی میبرید. به ازای هر جواب غلط هم به خودتان یک امتیاز بدهید:
۱- اندیشهها و باورهای مادری فاقد احساس امنیت خاطر، میتواند روی شخصیت فرزندش تاثیر بگذارد.
درست غلط
۲- اشخاص با میل به پرخاشگری متولد میشوند.
درست غلط
۱- اندیشهها و باورهای مادری فاقد احساس امنیت خاطر، میتواند روی شخصیت فرزندش تاثیر بگذارد.
درست غلط
۲- اشخاص با میل به پرخاشگری متولد میشوند.
درست غلط
۳- ما توانمندیهایمان را در زمینههای هنر، موسیقی و ورزش به ارث میبریم.
درست غلط
۴- روانپریشی و جنون ناشی از ژنها هستند.
درست غلط
۵- بیزاری از مارها، خفاشها، حشرات موذی و ... غریزی است.
درست غلط
۶- اگر بستگان نزدیک با هم ازدواج کنند، فرزندانی رشد نیافته خواهند داشت.
درست غلط
۷- اینکه من چقدر هیجانی یا عاطفی هستم، بستگی به ویژگیهایی دارد که از پدر و مادرم به ارث بردهام.
درست غلط
۸- رقابتجو بودن موضوعی مربوط به ژن انسانهاست.
درست غلط
۹- دخترها بیشتر از مادرشان به ارث میبرند تا از پدرشان.
درست غلط
۱۰- ممکن است گرایش به الکل پدرمان را به ارث ببریم.
درست غلط
تفسیر نتایج
امتیاز ۱ تا ۵: ممکن است بر این باور باشید که آنچه دارید ارثی است. توجه سوپرازورب p داشته باشید اینکه در کجا بزرگ شدید و چگونه بزرگ شدید هم در ویژگیهای شخصیتی شما نقش دارد.
امتیاز ۶ به بالا: شما درباره اینکه از پدر و مادرتان چقدر ارث بردهاید اطلاعات خوبی دارید.
توضیحات تست
بر اساس قرائن و شواهد تجربههای زندگی ما روی شخصیتمان بیشترین تاثیر را میگذارند. در ادامه در مورد ۱۰ پرسش بالا توضیح میدهیم:
۱- احساس عدم امنیت خاطر مادر در دوران بارداری احتمالا روی شخصیت فرزندش تاثیری بر جا نمیگذارد. اما احساس وجد، افسردگی یا هراس مادر ممکن است موقتا روی فیزیولوژی جنین او اثر بگذارد.
۲- ما ژن پرخاشگری نداریم. تجربه در جامعه است که شخص را پرخاشگر میکند.
۱- احساس عدم امنیت خاطر مادر در دوران بارداری احتمالا روی شخصیت فرزندش تاثیری بر جا نمیگذارد. اما احساس وجد، افسردگی یا هراس مادر ممکن است موقتا روی فیزیولوژی جنین او اثر بگذارد.
۲- ما ژن پرخاشگری نداریم. تجربه در جامعه است که شخص را پرخاشگر میکند.
بیشتر بخوانید: تاثیر گریه مادر بر جنین؛ آیا گریه مادر باردار بر جنین اثر می گذارد؟
![ما ژن پرخاشگری نداریم. پرخاشگری اکتسابی است. ما ژن پرخاشگری نداریم. پرخاشگری اکتسابی است.](https://setare.com/files/fa/news/1397/7/29/194489_226.jpg)
۳- ممکن است فیزیولوژیای که ما را در رسیدن به سطوح بالای هنری یاری بدهد به ارث ببریم، اما در تمامی جنبههای هنری سوپرازورب h آموزش و تعلیم نقش اول را بازی میکند.
۴- بعضی از بیماریهای ذهنی و روانی زمینه موروثی دارند. (برای مثال برخی از دشواریهای روانی یا روان پریشی)، اما بخش اعظم بیماریهای روانی در اثر تجارب زندگی شکل میگیرند.
۵- هراسهای ویژه ما به ارث نمیرسند. بلکه اطرافیان آنها را به ما آموزش میدهند.
۶- ثابت نشده است که اگر دو خویشاوند نزدیک با هم ازدواج کنند کودکشان رشد نیافته است.
۷- این موضوع که هیجانی یا عاطفی بودن ما از والدین ما به ما ارث میرسد در مورد حیوانات صدق میکند، اما در انسانها مصداق ندارد.
![ارث بردن هیجان و عاطفه از والدین ارث بردن هیجان و عاطفه از والدین](https://setare.com/files/fa/news/1397/7/29/194487_551.jpg)
۸- رقابتجو بودن را در فرهنگ و اجتماع کسب میکنیم نه از طریق ژنها.
۹- کودک همیشه با والد همجنس خود این همانی را ندارد. اگر دختری رفتارش بیشتر شبیه مادرش است علت اصلیاش ممکن است این باشد که بیشتر با مادر خود بوده تا با پدرش.
۱۰- گرایش به الکل به شکل وراثتی منتقل نمیشود.
بیشتر بخوانید: پرخاشگری کودکان و وظایف والدین
![آیا شخصیت پدر و مادرتان روی شما تاثیر داشته؟ آیا شخصیت پدر و مادرتان روی شما تاثیر داشته؟](https://setare.com/files/fa/news/1397/7/29/194485_676.jpg)
آیا سوپرازورب c هنوز هم فکر میکنید شخصیتتان از پدر و مادرتان به شما ارث رسیده است؟ به نظر خودتان اگر با همین پدر و مادر در یک جامعه دیگر متولد شده بودید شخصیت دیگری پیدا نمیکردید؟